c S
Lastnik Zare z rekordno prodajo in višjim dobičkom 12.06.2019 13:03 Madrid, 12. junija (STA) - Španski tekstilni velikan Inditex, ki ima v lasti verigo trgovin Zara, je v prvem četrtletju poslovnega leta na račun boljše spletne prodaje dosegel rekordne prihodke in povišal dobiček. Med februarjem in aprilom je prihodke na letni ravni povečal za pet odstotkov na 5,9 milijarde evrov, čisti dobiček pa za 10 odstotkov na 734 milijonov evrov.

Inditex, ki ima v lasti tudi blagovne znamke Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka in Oysho, je z dobičkom prehitel največjega konkurenta, švedski H&M, ki je imel v prvem četrtletju 77 milijonov evrov čistega dobička, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Španska skupina je v izjavi sporočila, da so prihodke od prodaje povečali predvsem zaradi dobre digitalne transformacije, s katero so povečali prodajo prek spletne strani. Ob tem pa so dodali, da so začeli uporabljati nove računovodske standarde. Brez spremembe bi dobiček na letni ravni narasel le za sedem, in ne za deset odstotkov.

V celotnem letu sicer pričakujejo med štiri- in šestodstotno rast prihodkov.