c S
Sparkasse v središču Ljubljane odprl t. i. bankarno 11.06.2019 11:34 Ljubljana, 11. junija (STA) - Banka Sparkasse je danes v sodelovanju s kavarno Cacao v središču Ljubljane slovesno odprla t. i. bankarno, novo poslovno enoto Sparkasse Kavarna Evropa, ki je hkrati bančna poslovalnica in kavarna. Kot so dejali v banki, jih je pri tem vodil cilj, da bodo dosegljivi, prilagodljivi in strankam še bolj prijazni.

Član uprave Sparkasse Thomas Jurkowitsch je na novinarski konferenci ob odprtju spomnil, da je bila Sparkasse v Ljubljani ustanovljena že leta 1822 in da je delovala do razpada Avstro-Ogrske. Banka Slovenije je nato leta 1999 banki Kärntner Sparkasse kot prvemu tujemu kreditnemu zavodu v Sloveniji podelila koncesijo za podružnico.

V nadaljevanju je predstavil nekaj poslovnih številk. Skupina Sparkasse je tako lani neto dobiček povečala za 14 odstotkov, neto obrestne prihodke za 15,3 odstotka, neto provizijske prihodke pa za 0,1 odstotka.

Med ključnimi aktivnostmi skupine v minulem in letošnjem letu v Sparkasse štejejo združitev Sparkasse Leasing S in Aleasing, novosti na področju mobilne banke, brezstične in obročne kartice, hitrega finančnega svetovanja ter sodelovanja v skupni slovenski shemi za hitra plačila, povečanje investicij za nadaljnje približevanje storitev strankam skozi digitalizacijo storitev ter finančno opismenjevanje na prijazen način.

Vodja marketinga pri Sparkasse Marja Feldin je pojasnila, da je izhodišče poslovalnice in kavarne Evropa stališče, da je finančna stabilnost element blagostanja ter da mora biti zagotavljanje te stabilnosti v sodelovanju z banko čim bolj enostavno, dostopno in prijazno.

V Sparkasse verjamejo, da je kljub digitalizaciji enostavnih transakcij osebni odnos še vedno zelo pomemben. "Želimo biti dosegljivi in prilagodljivi ter kraj, kamor ljudje radi pridejo na pogovor o tem, kako lahko še bolje upravljajo s svojimi sredstvi," je dejala Feldinova.

Ambasador Sparkasse, paratriatlonec Alen Kobilica, pa je poudaril pomen slogana banke Verjemi vase. Ob tej priložnosti je od Sparkasse prevzel tudi 10.000 evrov vredno donacijo za svoj neprofitni center za slepe in slabovidne športnike Vidim cilj.

Skupina Erste in Sparkasse je danes prisotna v 12 državah, ima več kot 2600 poslovalnic in več kot 16 milijonov strank.