c S
Nafta nekoliko dražja 11.06.2019 08:57 Singapur, 11. junija (STA) - Surova nafta se v današnjem azijskem elektronskem trgovanju draži. Tudi na naftni trg spodbudno vplivajo dogovor ZDA in Mehike, upad števila delujočih naftnih vrtin v ZDA, pa tudi možnost znižanja obrestnih mer v ZDA, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Severnomorska nafta brent z dobavo v avgustu se je v jutranjem trgovanju podražila za 17 centov na 62,46 dolarja, medtem ko so se julijske terminske pogodbe za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte zvišale za 33 centov na 53,59 dolarja.

ZDA in Mehika sta konec prejšnjega tedna dosegli dogovor o migracijah, s čimer se je Mehika izognila carinam, s katerimi ji je grozil Trump, kar je spodbudilo tudi trgovce na naftnem trgu, ne le na kapitalskih trgih. Poleg tega se je v ZDA v minulih tednih opazneje znižalo število delujočih naftnih vrtin, največje svetovno gospodarstvo pa je pripravljeno tudi znova znižati obrestne mere, če bo to v luči ohlajanja gospodarske aktivnosti potrebno.