c S
Nissan razočaran nad Renaultovo blokado spremembe upravljanja podjetja 10.06.2019 11:36 Tokio, 10. junija (STA) - V Nissan Motor obžalujejo Renaultovo nasprotovanje ideji o prevetritvi sistema korporativnega upravljanja. V Renaultu so namreč napovedali, da se bodo glasovanja o Nissanovem predlogu, ki v upravnem odboru predvideva vzpostavitev treh komisij, ki bi bdele nad plačili, imenovanji in revizijami, vzdržali.

Renault v Nissanu obvladuje 43-odstotni delež, Nissan pa na prihajajoči skupščini, ki bo 25. junija, potrebuje dvetretjinsko podporo, da bi njihov predlog zaživel, poroča nemška tiskovna agencija dpa

Izvršni direktor Nissana Hiroto Saikawa je pojasnil, da so prejeli Renaultovo pismo, katerega vsebina nakazuje, da se bodo v vzdržali glasovanja. "V Nissanu njihovo stališče globoko obžalujemo, saj ni skladno z napori družbe, da izboljša upravljanje," Saikawo povzemajo v dpa.

V Nissanu si sistem prizadevajo spremeniti vse od aretacije nekdanjega predsednika podjetja Carlosa Ghosna novembra lani zaradi domnevnih finančnih goljufij. Kot še poroča dpa, do Renaultove poteze prihaja slab teden po tem, ko je italijansko-ameriški Fiat Chrysler Automotivec (FCA) umaknil načrt za združitev s francoskim avtomobilskim proizvajalcem.