c S
Infond postal del Zavarovalne skupine Sava 07.06.2019 20:03 Ljubljana, 07. junija (STA) - Sava Re je danes po izpolnitvi vseh odložnih pogojev v skladu z decembra in januarja sklenjenima pogodbama pridobila 84-odstotni delež v kapitalu družbe Infond. Skupaj s 15 odstotki, ki jih že ima v lasti njena odvisna družba Zavarovalnica Sava, so družbe Zavarovalne skupine Sava s tem nakupom pridobile vse glasovalne pravice v Infondu.

"S to pridobitvijo Zavarovalna skupina Sava uresničuje strategijo rasti s prevzemi na področju upravljanja premoženja, ki poleg zavarovalne dejavnosti predstavlja pomemben steber poslovanja skupine. Prevzem družbe Infond bo Zavarovalni skupini Sava omogočil nadaljnjo širitev in razvoj dejavnosti upravljanja premoženja," so sporočili iz skupine.

Infond upravlja prek 300 milijonov evrov sredstev več kot 80.000 vlagateljev v Krovnem skladu Infond z 22 podskladi različnih naložbenih politik. Število skladov in višina sredstev v upravljanju Infond uvršča med pomembne upravljavce v Sloveniji s približno 12-odstotnim tržnim deležem, so dodali.

Večino, 77 odstotkov delnic, je Sava Re kupila od Nove KBM, preostalih sedem odstotkov pa do družbe A-Z Finance. Kupnine ob tem niso razkrili.