c S
Velenjska občina bo 35 stanovanj oddala v neprofitni najem 08.06.2019 09:51 Velenje, 08. junija (STA) - Velenjska občina je prejšnji teden na podlagi pogodbe za najem večstanovanjskega objekta na Kosovelovi ulici v središču mesta od družbe Andrejc prevzela 35 stanovanj z vso pripadajočo dokumentacijo in ključi. Stanovanja so na voljo za najem za prosilce iz veljavne prednostne liste, ki je bila objavljena januarja letos.

Najemna pogodba je sklenjena za 20 let z možnostjo podaljšanja, letni strošek najema bo znašal okoli 180.000 evrov, 93.000 evrov bo velenjska občina pridobila iz neprofitnih najemov, razliko pa bo krila iz občinskega proračuna, so sporočili z občine.

Pred prevzemom je bil opravljen kakovostni pregled stanovanj, kleti in pripadajočih pokritih parkirnih mest ter skupnih delov in naprav objekta. Devet stanovanj je velikosti okoli 75 kvadratnih metrov, ostala pa so manjše velikosti od 35 do 60 kvadratnih metrov. Prav po slednjih je tudi največje povpraševanje prosilcev, so sporočili z velenjske občine.

Stanovanja bodo oddana v neprofitni najem upravičencem iz veljavne prednostne liste. V teku je postopek razporejanja prosilcev v stanovanja, ki bo predvidoma v celoti zaključen konec tega meseca. S selitvijo najemnikov pa bodo pričeli takoj, ko bo potrjen razpored vsaj polovice stanovanj in bodo sklenjene podnajemne pogodbe.

Potreba po stanovanjih je v velenjski občini zelo velika, saj se je na razpis za dodelitev in zamenjavo neprofitnih stanovanj v najem, ki je bil objavljen maja lani, prijavilo kar 408 prosilcev, od tega je bilo upravičenih 396 vlog. Trenutno je na listi še 340 prosilcev.