c S
Delničarjem SKB banke 3,72 evra dividende na delnico 07.06.2019 12:54 Ljubljana, 07. junija (STA) - Skupščina SKB banke, ki jo namerava njena lastnica, francoska skupina Societe Generale, prodati madžarski banki OTP, je potrdila, da se od lanskega bilančnega dobička za dividende nameni 47 milijonov evrov. Bruto dividenda na delnico bo tako za lansko leto znašala 3,72 evra.

Bilančni dobiček SKB banke je v poslovnem letu 2018 dosegel 136,25 milijona evrov. Čisti dobiček je znašal 53,69 milijona evrov. Za dividende se bo namenilo 47 milijonov evrov, 6,64 milijona evrov pa se preneslo na preneseni čisti dobiček, izhaja iz današnje objave SKB na spletni strani Ajpesa.

Delničarji banke so na četrtkovi skupščini podelili razrešnico članom upravnega odbora za njihovo delo v poslovnem letu 2018. Glavni izvršni direktor Andre Gardella je povzel, da so bili lanski rezultati znatno boljši kot predlani. Povečal se je delež vseh posojil in obseg depozitov. Tudi rezultati v letošnjem prvem četrtletju so po njegovih besedah zelo dobri.

Francoski bančni velikan je dogovor o prodaji SKB banke in njenih hčerinskih družb z madžarsko OTP podpisal v začetku maja. Posel bo zaključen po odobritvi Evropske centralne banke in varuha konkurence. Pred tem je Societe Generale med drugim že prodala banke na Hrvaškem, v Srbiji, Albaniji in Bolgariji.