c S
Na kratko iz gospodarstva 07.06.2019 07:09 Ljubljana, 06. junija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Stečajni upravitelj podjetja Kolosej kinematografi Tomaž Čad bo četrtič skušal poiskati lastnika Kolosejevih vlaganj kompleksa Arena v ljubljanskem BTC skupaj z najemno pogodbo, ki je z BTC sklenjena do konca leta 2027. Izhodiščna cena je postavljena pri 1,142 milijona evrov, zavezujoče ponudbe pa bo zbiral do 9. avgusta, izhaja iz današnje objave na spletni strani Ajpesa.

Skupščina Revoza je danes med drugim odločila, da se za izplačilo dividend nameni vseh 33,6 milijona evrov lanskega bilančnega dobička ter upravi in nadzornemu svetu podelila razrešnico za delo v lanskem letu, izhaja iz današnje objave na spletni strani Ajpesa.

V sodni register sta bila kot nadzornika Zavarovalnice Triglav s 1. junijem vpisana Branko Gorjan in Peter Celar, potem ko je bil slednji skupaj z Boštjanom Molanom in Ivanom Sotoškom s tega položaja razrešen z 31. majem, izhaja iz današnje objave na spletni strani Ajpesu.

Spremembe so tudi v nadzornem svetu družbe za svetovanje in upravljanje DSU. Kot izhaja iz današnje objave na spletni strani Ajpesa, je 24. maja prenehala funkcija nadzornika Mitji Bonclju, 28. maja pa sta nadzornika postala Dimitrij Marjanović in Bojana Novak Hladnik.

Skupščina gorenjske borznoposredniške družbe GBD je v sredo med drugim za nova člana upravnega odbora imenovala Petra Velkavrha in Stanislava Erzarja, na tem mestu bosta do 15. oktobra, izhaja iz zapisnika skupščine, danes objavljenega na spletni strani Ajpesa.

Telekom Slovenije in vodilni italijanski ponudnik mednarodnih komunikacijskih storitev Sparkle sta vzpostavila novo mednarodno optično povezavo, ki neposredno povezuje Ljubljano in Milano, so sporočili iz slovenskega telekomunikacijskega podjetja. "Nova povezava, ki temelji na hrbteničnem omrežju Telekoma Slovenije in družbe Sparkle, prinaša krajšo in alternativno povezavo Balkana z Milanom in ostalimi večjimi vozlišči v zahodni Evropi z možnostjo dostopa iz Ljubljane, Sofije in Istanbula," so pojasnili.

Abanka je v Dnevniku objavila zbiranje ponudb za odkup terjatev do družbe SVS Šport iz Ljubljane v višini 718.879 evrov. Terjatve so zavarovane, banka pa ponudbe zbira do vključno 19. junija do 16. ure.

Družba Hofer je začela s projektom za zmanjšanje količine embalaže. Tako bodo do leta 2025 celotno količino embalaže izdelkov lastnih blagovnih zmanjšali za 15 odstotkov, že od lani spodbujajo k (ponovni) uporabi trajnostne vrečke iz bombaža iz pravične trgovine in od junija letos iz prodaje umikajo plačljive klasične plastične vrečke, do konca leta 2025 pa bo vso embalažo izdelkov lastnih blagovnih znamk mogoče 100-odstotno reciklirati, so danes sporočili iz družbe.

Zaposleni v Cinkarni Celje so lani oddali več kot 250 predlogov za izboljšave v podjetju, od tega jih je bilo več kot 70 odstotkov ocenjenih kot koristnih, več kot polovica jih je že vpeljanih v proces dela, so sporočili iz Cinkarne. Dodali so, da sistem prispevanja idej zaposlenih deluje že več let, na ta način pa podjetje optimizira delovanje na vseh področjih, zaposleni pa so motivirani in tudi nagrajeni za svoj prispevek.

Mastercard je najavil Accelerate 2.0, naslednjo generacijo iniciative, s katero želi poganjati pospešeno rast hitro razvijajoče se finančno-tehnološke (FinTech) industrije. "S finančno-tehnološkimi podjetji Mastercard deli skupne ambicije ter navdušenje za inovacije, učinkovitost, rast in spreminjanje trenutnih smernic. To je v Evropi privedlo do investicij v skupnem znesku preko 90 milijonov dolarjev v zadnjih 18 mesecih, kar prinaša korist tako podjetjem kot potrošnikom," so sporočili iz Mastercarda in dodali, da iniciativa Accelerate 2.0 vključuje storitev Global Reach, ki bo omogočila širitev izdajanja kartic za potrošnike na nova geografska območja po vsem svetu.

Družba Sij Metal Ravne iz Skupine Sij je s partnerji projekta danes na zaključni javni predstavitvi raziskovalno-razvojnega programa Materiali in tehnologije za nove aplikacije (MARTINA) predstavila napredno orodno jeklo za inovativna orodja nove generacije. Partnerji so razvili napredno orodno jeklo za inovativna orodja nove generacije Sitherm S140R z izboljšano toplotno prevodnostjo, so danes sporočili iz Sija.

IEDC poslovna šola Bled in inštitut Wise sta v sodelovanju z Ekvilib Inštitutom in Mrežo za družbeno odgovornost Slovenije danes organizirala tradicionalno mednarodno konferenco Trendi na področju družbene odgovornosti - jaz, mi, vsi. Z njo so partnerji naslovili izzive v prehajanju med temi tremi ravnmi, skozi dialoge so udeleženci konference spoznavali dobre zgodbe in pomembnost akcije tako posameznikov kot globalne skupnosti na področju družbene odgovornosti, so sporočili organizatorji dogodka.