c S
Celjski sejem v sodelovanje z Zagrebškim velesejmom 06.06.2019 15:59 Celje, 06. junija (STA) - Predsednik uprave družbe Celjski sejem Franc Pangerl in direktorica Zagrebškega velesejma Dina Tomšić sta v sredo podpisala memorandum o sodelovanju in razumevanju. Podpis je prvi korak sodelovanja, ki ga bosta sejma udejanjila prihodnje leto na sejmu Energetika, so danes sporočili s Celjskega sejma.

Sejem Energetika bo tako z novim konceptom pridobil večjo mednarodno težo, saj je s podpisom v načrtu združitev dveh osrednjih sejmov s področja energetike v obeh državah, ki bosta pod isto blagovno znamko potekala eno leto v Sloveniji, drugo leto na Hrvaškem.

Celjski sejem je s Hrvaško že sodeloval v okviru 50. mednarodnega sejma obrti in podjetništva, ko je naša južna soseda postala uradna partnerica sejma 2017. Že takrat so se oblikovale močne vezi med organizatorji sejmov in tokratni podpis memoranduma je le še en list v knjigi, katere zgodba se je šele dobro začela, navajajo v družbi Celjski sejem.

Podpis memoranduma je pozdravil tudi zagrebški župan Milan Bandić, ki pričakuje poglobitev prijateljstva med Celjem in Zagrebom ter Slovenijo in Hrvaško.

Po podpisu memoranduma so v okviru 110. obletnice Zagrebškega velesejma potekale tri razprave, na katerih so sodelovali vodilni domači in tuji strokovnjaki s področja gospodarstva, politike, izobraževanja, turizma in sejemske industrije. S pomočjo izmenjave novih znanj so na panelnih razpravah dobili vpogled v preobrazbo sejemske industrije v obdobje digitalizacije in učinkovito izkoriščanje potenciala.

Pomočnica ministra za gospodarstvo, podjetništvo in obrt na Hrvaškem Ana Mandac je opozorila, da svet postaja digitalen, a da ljudje želijo oseben stik. Po njenem smo priča selitvi v digitalna omrežja skorajda v vseh panogah, zato je sodelovanje tudi na sejemskem področju zelo pomembno.