c S
Nomago v sedmih evropskih državah in 31 mestih 06.06.2019 15:19 Ljubljana, 06. junija (STA) - Skupina Nomago z junijem vstopa v sedem evropskih držav in 31 mest, njena nova strategija pa poleg geografske širitve poslovanja predvideva tudi rast z novimi inovativnimi storitvami mobilnosti na področju drugih prevoznih sredstev. V petih letih želijo letno število prepeljanih potnikov zvišati na več kot 15 milijonov.

Z novo storitvijo Nomago Intercity želijo pri Nomagu povezati mesta v Nemčiji, Avstriji, Italiji, na Madžarskem, Slovaškem, Hrvaškem in v Sloveniji, so sporočili iz družbe.

"Če smo pred letom dni ob ustanovitvi Nomaga začeli s ciljem postati vodilni ponudnik mobilnosti med Benetkami in Dubrovnikom, sedaj ciljamo na celotni evropski trg. Turizem in nove storitve mobilnosti že danes prispevajo polovico prihodkov, ta delež pa nameravamo v naslednjih letih še dodatno povečati. V naslednjem koraku z inovativnimi storitvami mobilnosti in raznovrstnimi načini prevoza načrtujemo tudi vstop na druge evropske trge," je povedal izvršni direktor za turizem in storitve mobilnosti v Nomagu Marjan Beltram.

Nomago Intercity potnikom iz Ljubljane, Maribora, Bleda in Nove Gorice prinaša dodatne hitre in nadstandardne povezave. Pri razvoju nove storitve je Nomago upošteval tudi želje in predloge potnikov v Sloveniji, ki so pogrešali predvsem neposredne povezave z Zagrebom, Dunajem in Münchnom, so pojasnili.

Avtobusi na linijah Nomago Intercity bodo opremljeni z najnovejšimi tehnologijami, ki bodo potnikom omogočile, da bodo v vsakem trenutki vedeli, kje se nahaja njihov prevoz. Vozovnice bodo lahko potniki kupili na spletu, pri čemer si bodo lahko sami izbrali tudi želene sedeže.

Predlani je Nomago prepeljal nekaj več kot pol milijona potnikov.