c S
Vodstvo OI sindikate obvestilo o novem načinu izplačevanja dežurstev 05.06.2019 13:34 Ljubljana, 05. junija (STA) - Generalna direktorica Onkološkega inštituta Zlata Štiblar Kisić je danes predstavnike reprezentativnih sindikatov na OI obvestila, da bo delo v dežurstvu vsem zaposlenim izplačano kot nadurno delo, kar so zahtevali zdravniki. Po današnjem dogovoru bo vodstvo OI do četrtka uveljavilo nov pravilnik o organizaciji neprekinjenega zdravstvenega varstva.

Predstavniki zdravniškega sindikata Fides so namreč 8. maja vodstvu Onkološkega inštituta (OI) Ljubljana predložili podpise 92 zdravnikov o preklicu soglasij za nadurno delo, naknadno sta jih nato dva umaknila. Zahtevali so, da bi se opravljanje dela v času dežurstva izplačevalo v višini nadur.

Vodstvo onkološkega inštituta je že v torek sporočilo, da so zahtevi ugodili, danes pa je Štiblar Kisićeva na sestanku s tem seznanila tudi predstavnike reprezentativnih sindikatov na OI.

Tako se bo po novem opravljanje dela v času neprekinjenega zdravstvenega varstva vsem zaposlenim (tudi medicinskim sestram ter drugim zdravstvenim delavcem) izplačevalo po njihovem dejanskem plačnem razredu in s polnimi dodatki za delo v manj ugodnem delovnem času, ne pa prepolovljeno kot do sedaj. V primeru, da bo pri zaposlenemu iz naslova zagotavljanja neprekinjenega zdravstvenega varstva presežen redni fond, se bo izplačalo opravljeno delo kot nadurno delo, so zapisali v skupni izjavi vodstva OI in sindikatov.

Na današnjem sestanku so tudi sklenili, da vodstvo OI najpozneje do četrtka s sindikati uskladi in uveljavi nov pravilnik o organizaciji neprekinjenega zdravstvenega varstva. Po uveljavitvi novega pravilnika bo Fides s tem seznanil vse zdravnike, ki so zaradi neustreznega plačila dežurstev podali preklice soglasij.

Več o dogovoru bodo Štiblar Kisićeva in predstavniki sindikatov povedali v današnji izjavi za javnost.