c S
Na kratko iz gospodarstva 05.06.2019 07:09 Ljubljana, 04. junija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

V Kišinjevu v Moldaviji se je danes zaključilo letno zasedanje upravnega odbora Centra za razvoj financ (Cef), mednarodne organizacije s sedežem v Ljubljani, katere temeljni namen je učinkovito izvajanje reform na področju javnih financ in centralnega bančništva v Jugovzhodni Evropi. Na zasedanju so potrdili poslovno in finančno poročilo ter prihodnje usmeritve programa institucije. Cef je vodilna regionalna izobraževalna institucija za javne uslužbence, ki delajo na področju upravljanja javnih financ, davčne politike in administracije ter centralnega bančništva v Jugovzhodni Evropi, so sporočili iz Cefa, ki letno organizira okoli 60 izobraževanj, udeleži pa se jih prek 1200 javnih uslužbencev z ministrstev za finance, davčnih uprav, centralnih bank in drugih javnih institucij.

Delničarji družbe Cetis bodo na skupščini 5. julija med drugim odločali o predlogu, da bilančni dobiček v višini 1,9 milijona evrov ostane nerazporejen. Seznanili se bodo tudi z odstopom članov upravnega odbora Marka Moharja in Antona Černiča ter odločali o predlogu, da se na njuno mesto imenujeta Peter Groznik in Radenko Mijatović, kaže sklic skupščine, danes objavljen na spletni strani Ljubljanske borze.

Potem ko je Pivovarna Laško Union maja ustanovila novo podjetje za spletno prodajo Pivovarno Laško Union Online, je zdaj vzpostavila spletno trgovino Rundasekunda, vzporedno pa je zaživela še skupnost z imenom Kaj je novega? na družbenih omrežjih Facebook in Instagram, so sporočili iz največje pivovarne v Sloveniji. "Naš cilj je spletni nastop še izboljšati. Pri tem nameravamo ponudbo postopno razširiti ter potrošnikom prek izobraževalnih vsebin in spletne skupnosti spodbuditi k odgovornemu uživanju kakovostnega točenega piva in ciderja doma," je ob tem med drugim dejal vodja spletnega poslovanja v Pivovarni Laško Union Tilen Kosmač.

Družba TSmedia je izdala Telefonski imenik Slovenije pomlad 2019 v nakladi 2000 izvodov DVD. Naročilo je mogoče na spletni strani www.itis.si ali na telefonski številki 080 30 00, uporabnikom pa so na voljo tri različice: enouporabniška različica omogoča namestitev na en računalnik, mrežna različica je namenjena srednje velikim in velikim podjetjem ter omogoča namestitev na strežnik lokalnega omrežja in uporabo na vseh v mrežo povezanih računalnikih, večlicenčna pa je namenjena srednje velikim in velikim podjetjem, ki ga želijo namestiti na več različnih računalnikov, ki pa med seboj niso povezani v lokalno mrežo, so sporočili iz TS Medie. Telefonski imenik Slovenije na leto izide dvakrat na DVD in enkrat v tiskani izdaji.

Potem ko je vodstvo kemične tovarne Melamin iz Kočevja za skupščino, sklicano 26. junija, predlagalo, da bi lanski dobiček v višini 4,8 milijona ostal nerazporejen, je danes delničar NLB Skladi predlagal nasprotni predlog, po katerem bi za dividende namenili nekaj manj kot milijon evrov ali 2,30 evra bruto na delnico, je družba danes sporočila prek spletne strani Ljubljanske borze.

Mednarodno združenje za zračni transport (IATA) in Star Alliance sta podaljšala svoje sodelovanje na področju preverjanja potniških dokumentov, da bi zagotovila boljšo izkušnjo za potnike. Združenje Star Alliance je ob tem napovedalo, da bo Thai Smile Airways postal naslednji povezovalni partner v njegovi globalni mreži, so zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Lovska družina Loka Črnomelj poziva lovce k podpisu peticije za vračilo odvzetih zemljišč. Kot so sporočili, je peticija, ta je na voljo na povezavi www.pravapeticija.com/peticija-za-vracilo-kmetijskih-zemljisc-lovskim-druzinam, je rezultat in posledica večletnih neuspešnih sodnih sporov med državo oz. Skladom kmetijskih zemljišč in gozdov RS ter številnimi lovskimi družinami za kmetijska in gozdna zemljišča, olastninjena oz. podržavljena leta 1993.