c S
Stečajna upraviteljica Atrija Celje na prvih dražbah v prodajo premoženja 03.06.2019 07:22 Celje, 02. junija (STA) - Stečajna upraviteljica Atrija Celje Katja Lušina je razpisala prve tri dražbe za prodajo premoženja. Na prvi dražbi, ki bo 18. junija, z zviševanjem izklicne cene prodaja poslovni prostor v Šentjurju po izklicni ceni 32.230 evrov. Na drugi dražbi, ki bo potekala 20. avgusta, pa bo prodajala dve parceli po izklicni ceni 16.800 evrov.

Kot je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa, bo Lušinova na prvi javni dražbi, ki je razpisana prav tako za 20. avgust, skušala prodati 13 zazidljivih parcel. Za to premoženje je izklicno ceno postavila pri 810.000 evrov. Prodaja pa bo potekala z zviševanjem izklicne cene.

Atrij Celje, ki se je ukvarjal z upravljanjem in prometom z nepremičninami, je v stečaju pristal sredi decembra leta 2017, in sicer na predlog ljubljanske družbe za upravljanje TCK, ki je v lasti Addiko bank. Pri slednji je imel Atrij, ki je upravljal z več kot 300 večstanovanjskimi stavbami z okoli 8000 stanovanj, najeto posojilo v višini več kot dveh milijonov evrov, ki pa je ostal nepoplačan.

Do marca lani je terjatve v višini več kot 21 milijonov evrov prijavilo 824 upnikov, med njimi pa je tudi nekdanji direktor družbe Radovan Cink.

Zaradi neurejene dokumentacije Atrija bodo morali etažni lastniki s hranjenimi potrdili in odrezki plačanih položnih dokazovati, da so sredstva res vplačevali in tudi za kaj so vplačevali za sredstva. Tisti, ki so morebiti zavrgli dokazila o vplačevanju sredstev, se bodo zelo verjetno za svoj denar morali obrisati pod nosom.

Kriminalisti so v Atriju Celje ugotovili sum kaznivih dejanj izneverjanja, poneverbe ali neupravičene uporabe tujega premoženja, kršitve temeljnih pravic delavcev ter več poslovnih goljufij.

Prav tako je izginil denar za skupne stroške etažnih lastnikov in rezervni sklad, iz katerega naj bi izginilo vsaj 2,5 milijona evrov. Stroškov naj Atrij ne bi poravnaval že od leta 2015. Neuradno naj bi šlo za okrog devet milijonov evrov.

Storitve omenjenih kaznivih dejanj sta osumljeni dve pravni in dve fizični osebi, ki naj bi s svojimi ravnanji pridobili protipravno premoženjsko korist. Ta po dosedanjih ugotovitvah presega pol milijona evrov.