c S
Na kratko iz gospodarstva 31.05.2019 18:54 Ljubljana, 31. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Skupina Salus je v prvih treh mesecih leta ustvarila 84,29 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje in 2,21 milijona evrov čistega dobička iz poslovanja. Rezultati z lanskimi niso neposredno primerljivi, ker je od letos v skupino vključena družba Sanolabor. Največja družba v skupini, družba Salus Veletrgovina, je ustvarila 67,41 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje ali 10 odstotkov več, čisti dobiček iz poslovanja se je povečal za 15 odstotkov na 1,32 milijona evrov, je Salus danes sporočil prek spletne strani Ljubljanske borze.

Papirniško šolo, ki jo v okviru Akademije za papirništvo izvaja Inštitut za celulozo in papir skupaj s partnerskimi podjetji s področja proizvodnje papirja, je s četrtkovo slovesno podelitvijo potrdil o uspešno opravljenem izobraževanju zaključila nova generacija papirničarjev. "Inštitut že napoveduje Papirniško šolo 2019/2020, kar pomeni, da se za prihodnost kompetentnega in visoko kvalificiranega papirniškega kadra ni bati, kot tudi ne za konkurenčnost panoge," so sporočili iz inštituta.

Hrvaška družba Interkapital, ki na Ljubljanski borzi izvaja storitve vzdrževalca likvidnosti za Krko, Zavarovalnico Triglav in Petrol, je to razširila še na Pozavarovalnico Sava. Zanjo bo storitve začela opravljati v ponedeljek, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Save Re.