c S
Maja Bednaš direktorica Umarja 30.05.2019 13:17 Ljubljana, 30. maja (STA) - Vlada je danes Majo Bednaš imenovala za direktorico Urada RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar). Imenovana je bila za petletni mandat, ki ga bo začela 6. junija, z možnostjo ponovnega imenovanja, so sporočili po seji vlade. Bednaševa že trenutno vodi Umar kot vršilka dolžnosti direktorja.

Maja Bednaš je na uradu od leta 1998, od tega 13 let v funkciji namestnice direktorja, od lanskega decembra pa urad vodi kot vršilka dolžnosti direktorja.

"Svojo večletno vpetost v ključne projekte in delovanje Umarja vidim kot dodano vrednost za nadaljnji razvoj in krepitev potenciala urada. Nadaljujemo in poglabljamo delo na dosedanjih projektih, ki jih ocenjujem kot kakovostno zasnovane, načrtujemo tudi nove - v povezavi z vlogo Umarja kot Nacionalnim odborom za produktivnost in s krepitvijo analitičnega dela na vsebinah, ki predstavljajo razvojne izzive," je, kot so sporočili iz urada vlade za komuniciranje in Umarja, dejala Bednaševa.

Dodala je, da bo pozornost posvečala tudi krepitvi sodelovanja in odnosov med sodelavci. "Moje osnovno vodilo pa je nadaljnji razvoj urada kot strokovne, politično nevtralne in vsebinsko neodvisne institucije," je napovedala.

Bednaševa je na čelu Umarja zamenjala Boštjana Vasleta, ki je postal guverner Banke Slovenije.