c S
Regionalna gospodarska zbornica Celje nagradila najboljše inovacije 30.05.2019 13:10 Celje, 30. maja (STA) - Regionalna gospodarska zbornica Celje je danes podelila štiri zlata, pet srebrnih, tri bronasta priznanja in pet priznanj za prispevek na področju inovativnosti. Na izboru je s 17 inovacijami sodelovalo 70 inovatorjev iz 12 podjetij in dva samostojna inovatorja, so sporočili iz zbornice.

Zlata priznanja so prejeli Terme Olimia za Family Wellness Termalijo, celjski Vivapen za avtomatiziran stroj za sitotisk 3D-oblike za nalivno pero, Šumer Celje za Flax in celjski CPPE za kriogeni nadtlačni reaktorski sistem.

Najbolje ocenjene inovacije so se uvrstile v finale oz. izbor najboljših inovacij na nacionalni ravni pri Gospodarski zbornici Slovenije. Gre za najvišja priznanja inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

Na javni razpis, ki je bil odprt od 11. februarja do 8. aprila letos, se je prijavilo 12 podjetij in dva inovatorja s sedemnajstimi inovacijami. Prijave je ocenila posebna ocenjevalna komisija.