c S
Na kratko iz gospodarstva 30.05.2019 07:14 Ljubljana, 29. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Ministrstvo za infrastrukturo je danes na svoji spletni strani objavilo javna razpisa za generalna direktorja direktoratov za kopenski promet ter za letalski in pomorski promet. Kandidata bosta imenovana za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja. Rok za prijavo je 15 dni, torej do 13. junija.

Kot je razvidno iz spremembe finančnega koledarja za poslovno leto 2019, ki jo je Mercator danes objavil na spletnih straneh Ljubljanske borze, bo družba podatke o poslovanju v letošnjem prvem četrtletju namesto danes objavila v petek, 31. maja.

Stečajna upraviteljica Gradbenega podjetja Grosuplje je na spletnih straneh Ajpesa objavila vabilo za oddajo zavezujočih ponudb za nakup stavbnega zemljišča ob Trubarjevi cesti v Grosupljem v izmeri 1067 kvadratnih metrov. Izhodiščna cena z DDV je 35.575 evrov, rok za oddajo ponudb pa je mesec dni od objave.

Stečajni upravitelj družbe Gradis skupina G bo 8. julija na dražbi prodajal solastniški delež na pisarnah v pritličju poslovne zgradbe na Letališki cesti 33 v Ljubljani. Izklicna cena za 17 dvajsetin nepremičnine je 75.000 evrov, ponudniki pa morajo najkasneje en delovni dan pred dražbo vplačati varščino v višini 7500 evrov, je razvidno iz objave na Ajpesu.