c S
Intesa Sanpaolo v četrtletju okrepila dobiček 29.05.2019 15:24 Koper, 29. maja (STA) - Banka Intesa Sanpaolo je v prvem letošnjem četrtletju zabeležila 5,3 milijona evrov čistega dobička, kar je 15,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani. "Z aprilskim odprtjem novega poslovnega središča in poslovalnice v Ljubljani pospešeno uresničujemo strategijo krepitve položaja," so sporočili iz banke.

V prvem četrtletju se je kreditiranje povečalo v vseh segmentih strank. Bruto krediti nebančnemu sektorju so zrasli za približno štiri odstotke, banka je v tem segmentu dosegala okoli osemodstotni tržni delež. Krediti gospodinjstvom so se povečali za 9,5 odstotka, pravnim osebam pa za pet odstotkov.

Banka je povečala obseg zbranih vlog. Depoziti nebančnega sektorja so se povečali za 8,2 odstotka, v tem segmentu je imela približno 7,3-odstotni tržni delež. Depoziti gospodinjstev so zrasli za 4,9 odstotka, depoziti pravnih oseb za 16,3 odstotka.

V začetku aprila je v poslovni stavbi Rotonda v Ljubljani zaživelo novo poslovno središče s približno 120 zaposlenimi. "To bo zagotovilo nov komercialni zagon in okrepilo naš položaj na nacionalni ravni," so prepričani v banki.

Ob tem prenavljajo mrežo poslovalnic. "Uvajanje novega poslovnega modela je posledica prepričanja, da poslovalnice postajajo vse pomembnejše pri vzpostavljanju kakovostnega stika s stranko in dopolnjujejo vlogo digitalnih načinov poslovanja," so še zapisali.