c S
Sojenja Frančeškinu vendarle še ni konec 29.05.2019 14:19 Koper, 29. maja (STA) - Na koprskem okrožnem sodišču bi se z razglasitvijo sodbe danes moral zaključiti postopek zoper bivšega direktorja kmetijske zadruge Agraria Bojana Frančeškina zaradi zlorabe položaja v zvezi s plačili družbi Edes. Vendar je sodnica Tatjana Pavlovec danes sklenila dopolniti dokazni postopek, ki se bo tako predvidoma sklenil čez slab mesec dni.

Tožilstvo Frančeškinu očita, da je storil kaznivo dejanje zlorabe položaja in zaupanja pri gospodarski dejavnosti, s tem ko je v letu 2012 kot direktor koprske Agrarie odobril za dobrih 80.000 evrov plačil družbi Edes, s čimer je oškodoval zadrugo. Za izplačila namreč po prepričanju tožilstva ni bilo izdanih računov, niti ni bila podpisana pogodba.

Po ponedeljkovem naroku bi danes morala slediti le še razglasitev sodbe, a je sodnica Tatjana Pavlovec ugotovila, da je treba dokazni postopek dopolniti z izvedenskim mnenjem izvedenca ekonomsko-finančne stroke, ki naj presodi podlage za sporna nakazila. Poleg tega bo sodnica ponovno zaslišala še predstavnika Edesa.

Frančeškin, ki je že v svojem zagovoru kategorično zavrnil očitke in zatrdil, da so za vsa plačila bili izdani računi, je danes sodnici potožil, da "ta kalvarija traja že sedem let".

Glavna obravnava je tako ponovno odprta, za nov narok pa je sodnica določila 27. junij, ko je tudi pričakovati, da se bo dokazni postopek dokončno sklenil.