c S
Smučišče Kope brez kupca tudi na tretji dražbi 29.05.2019 11:51 Slovenj Gradec/Ribnica na Pohorju, 29. maja (STA) - Za danes napovedane tretje dražbe celotnega smučišča Kope ne bo, saj ni bila vplačana nobena varščina. Izklicna cena je bila določena pri 1,62 milijona evrov. Kot je za STA povedala stečajna upraviteljica družbe GTC Kope v stečaju Simona Goriup, bo počakala na rešitev spora za del zemljišča, nato pa predvidoma kmalu objavila datum nove dražbe.

Žičniško in drugo pripadajočo infrastrukturo na največjem koroškem smučišču, ki leži na Zahodnem Pohorju, ima vse od stečaja družbe GTC Kope v jeseni 2015 v najemu družba Vabo. Ta se, kot kaže, tudi tokrat ni odločila za nakup smučišča, za katerega je na prvi dražbi marca lani izklicna cena bila določena pri 3,4 milijona evrov, na drugi dražbi konec lanskega avgusta pa je bila znižana na 2,38 milijona evrov.

Kot je glede spora za del zemljišča na območju žičnic na Kopah pojasnila Goriupova, ima podjetje GTC Kope v stečaju vpisano stavbno pravico na zemljišču, ki pa jo prerekajo lastniki, ki so zemljišče kupili od Športnega centra Pohorje. To je sicer prav tako v stečaju. Goriupova pričakuje, da se bo spor razrešil, takoj zatem bo objavila nov datum dražbe za smučišče Kope.

Pomemben del stečajne mase podjetja GTC Kope v stečaju sta tudi apartmajski hiši s 16 apartmaji in restavracijo ob smučišču v Ribnici na Pohorju, ki ju ima v najemu podjetje Turi. V začetku letošnjega leta je bil neuspešen že šesti poskus prodaje tega premoženja. Takrat sta se apartmajski hiši prodajali po izklicni ceni 1,1 milijona evrov. Goriupova za zdaj nove dražbe zanju ne predvideva.

Po neuradnih informacijah naj bi si ločitveni upnik, to je bivša Banka Koper oz. danes banka Intesa Sanpaolo, prizadeval terjatev prodati.