c S
Gorenje se dokončno umika z borze 29.05.2019 07:06 Velenje, 28. maja (STA) - Imetniki Gorenjevih obveznic z oznako GV02 so na današnji skupščini soglašali, da se te obveznice umakne iz trgovanja Ljubljanski borzi. S tem Gorenje po prevzemu s strani kitajskega Hisensa ne bo več dolžno izpolnjevati obveznosti, ki veljajo za javne družbe.

Gorenje bo imetnikom obveznic izplačalo nadomestilo za odločanje v višini petih evrov z vsako obveznico. Prav tako bo omogočilo vsem imetnikom, da prodajo svoje obveznice GV02 izdajatelju po ceni 102,50 odstotka oz. 1025 evrov za vsako obveznico, povečano za natečene obresti. Taka ponudba bo veljala tudi kot ponudba primerne odpravnine imetnikom, ki so umiku nasprotovali, je razvidno iz današnje objave prek spletne strani Ljubljanske borze.

Družba Hisense Luxembourg Home Appliance Holding je s prevzemno ponudbo in iztisnitvijo manjšinskih delničarjev lani postala edini delničar Gorenja ter ga preoblikovala v družbo z omejeno odgovornostjo. Delnice Gorenja so lani prenehale kotirati na ljubljanski in varšavski borzi.