c S
Združenje Manager bo slavnostno obeležilo 30 let obstoja 29.05.2019 07:33 Ljubljana, 29. maja (STA) - Združenje Manager bo slavnostno obeležilo 30. obletnico, ob tem pa dolgoletnemu predsedniku častnega razsodišča združenja Vojku Čoku podelilo častno priznanje za posebne zasluge pri razvoju menedžerske organizacije in menedžerske stroke v Sloveniji. Prireditve se bodo udeležili tudi ministri Zdravko Počivalšek, Ksenija Klampfer in Rudi Medved.

Zgodba združenja se je začela 18. maja 1989 z ustanovnim zborom Društva poslovodnih delavcev Slovenije, ki se ga je udeležilo približno 250 ljudi, je za STA pred dnevi spomnila aktualna izvršna direktorica združenja Saša Mrak. Kot je povedala, so se menedžerji tedaj zbrali z željo po vzpostavitvi čim bolj strokovnega menedžmenta, razvoju korporativnega upravljanja in napredku.

Ob jubileju je med drugim izpostavila njihova prizadevanja za spremenjeno vlogo menedžmenta, profesionalno, etično vodenje, večjo uravnoteženost spolov in sklenitev družbenega dogovora za blaginjo vseh.

Združenje bo na današnji prireditvi v Cankarjevem domu v Ljubljani podelilo častno priznanje predsedniku častnega razsodišča združenja Čoku. Prepričano je namreč, da s svojo profesionalnostjo, preudarnostjo in vestnim delom "diha in živi s stanovsko organizacijo že vsa tri desetletja". "S svojim delom je kot predsednik častnega razsodišča združenja pustil neizbrisen pečat v razvoju menedžerske organizacije in v spodbujanju ravnanja, skladnega z etičnim kodeksom združenja," so navedli.

Čok medtem poudarja, da "menedžerji svoj ugled vzdržujejo in krepijo ne le z doseženimi poslovnimi rezultati, ampak tudi s svojo etično držo, ki predstavlja pomembno insignijo na njihovi karierni in, ker gre za javne osebnosti, tudi zasebni poti".

Dogodka se bo zvečer udeležil tudi politični vrh: minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Počivalšek, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Klampferjeva ter minister za javno upravo Medved.