c S
Na kratko iz gospodarstva 28.05.2019 07:22 Ljubljana, 27. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba Telemach je v soboto v časniku Večer objavila prevzemni ponudbi za delnice družb Telemach Tezno in Telemach Pobrežje, ki jih skupaj z družbo Telemach Tabor še nimata v lasti, torej okoli 15 odstotkov delnic Telemacha Tezno in devet odstotkov delnic Telemacha Pobrežje. Za delnico Telemacha Tezno ponuja 88 evrov, za delnico Telemacha Pobrežje pa 40 evrov. Ponudbi veljata od 27. maja do 27. junija.

Družba Iskra Mehanizmi je objavila obvestilo za javno dražbo za prodajo nepremičnin in pripadajoče opreme v Kropi. Dražba bo 1. julija, nepremičnine, ki so predmet na dražbi, se prodajajo kot celota, izklicna cena za njih je postavljena pri treh milijonih evrov, izhaja iz današnje objave v Financah.

V Sloveniji so minuli teden prvič podelili certifikat Work&Life Balance podjetjem, ki so se izkazala z najboljšo uravnoteženostjo poslovnega in zasebnega življenja. Zmaga je pripadla družbi DB Schenker in Moniki Teran, direktorici kadrovskega področja za Adriatic pri Tobačna Ljubljana, so danes sporočili iz podjetja Evra.

Mesto direktorice za en mesec v družbi Adecco Slovenija bo v okviru letošnjega projekta, ki poteka petič, prevzela 26-letna Anja Škabar, diplomirana pravnica. Za izbrane kandidate po svetu se je ob tem začel tudi globalni izbor za mesto direktorja za en mesec v skupini Adecco, so danes sporočili iz družbe Adecco.

Vodje podjetij po svetu so kljub spremembam na trgu za prihodnje leto optimistični ter pričakujejo rast prihodkov, produktivnosti in dobička, je pokazala raziskava družbe Deloitte, ki je anketirala 2550 vodilnih v podjetjih. "Kljub nekakšni zaskrbljenosti glede trgovinske politike in geopolitične negotovosti je večina anketiranih vodstvenih delavcev izjemno optimistična glede rasti in resnično zaupajo v uspeh svoje družbe v prihodnjem letu," je dejal Tilen Vahčič iz Deloitte Slovenija.

Ljubljanska borza bo med torkom in ponedeljkom ustavila trgovanje z obveznicami družbe KS Naložbe, in sicer zaradi izvedbe postopkov v KDD - vmesnega izplačila glavnice, je objavila borza.

Družba Hram Holding je od 23. aprila do vključno 24. maja na Ljubljanski borzi odkupila 556 lastnih delnic v skupni vrednosti 222,40 evra. Skupno število lastnih delnic po omenjenih nakupih je 358.720, kar prestavlja 8,376 odstotka vseh izdanih delnic, je družba sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze.