c S
Ministrstvo išče generalnega direktorja Fursa 27.05.2019 07:23 Ljubljana, 27. maja (STA) - Ministrstvo za finance z javnim razpisom išče generalnega direktorja Finančne uprave RS (Furs), izbranega kandidata bo vlada na položaj imenovala za pet let z možnostjo ponovnega imenovanja. Zadnji dan za prijavo je 11. junij. Furs trenutno kot generalna direktorica vodi Jana Ahčin.

Kandidati za vodenje Fursa morajo imeti najmanj 10 let delovnih izkušenj in znanje uradnega jezika, je razvidno iz razpisa, ki je danes objavljen na spletnih straneh ministrstva za javno upravo. Zahtevane izkušnje se skrajšajo za tretjino v primeru, da ima kandidat univerzitetno izobrazbo z magisterijem znanosti ali doktoratom znanosti, ter eno leto v primeru, ko ima kandidat opravljen pravniški državni izpit oz. pravosodni izpit.

Kandidat mora k prijavi predložiti tudi vizijo prednostnih nalog in razvoja Fursa z nekaj več kot 3600 uslužbenci, ki je z združitvijo Carinske uprave RS in Davčne uprave RS začel delovati 1. avgusta 2014.

Furs je kot organ v sestavi ministrstva za finance zadolžen za pobiranje javnofinančnih prihodkov za proračune države, Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in občin ter posredno Evropske unije. Skupna vsota lani pobranih javnofinančnih prihodkov je znašala 16,6 milijarde evrov, kar je 6,9 odstotka več kot leto prej.