c S
Po Gantarjevem odhodu v DUTB Alpina z novim vodstvom 24.05.2019 15:00 Žiri, 24. maja (STA) - Po odhodu glavnega direktorja Bojana Gantarja v vodstvo Družbe za upravljanje bank (DUTB) so nadzorniki žirovske Alpine za začasnega glavnega direktorja družbe imenovali Gregorja Krajnca, dosedanjega predsednika nadzornega sveta. Položaj bo nastopil 27. maja, zasedal pa ga bo do imenovanja novega direktorja.

Krajnc je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist z več kot 15-letnimi izkušnjami v gospodarskih družbah v zasebni in državni lasti. Zadnja tri leta je delal v DUTB, pred tem pa v bančništvu, so danes sporočili iz Alpine.

Z imenovanjem novega direktorja so po četrtkovi seji nadzornega sveta že seznanili sindikate in vodstvo Alpine, ki so izrazili zaupanje v kakovostno vodenje in delovanje podjetja v prihodnje. Dosedanji glavni direktor Gantar, ki bo v ponedeljek prevzel položaj izvršnega direktorja v DUTB, bo v prehodnem obdobju še vedno sodeloval z novim vodstvom. DUTB je večinska lastnica Alpine.

Gantar je zadovoljen z izbiro novega direktorja, saj ta dobro pozna poslovanje Alpine in izzive, s katerimi se podjetje sooča. Hkrati poudarja, da bo tudi v novi vlogi sodeloval pri nadaljnjem razvoju vseh slovenskih podjetij v lasti DUTB, so zapisali v Alpini.

Krajnc je svojo poslovno pot začel v Probanki, v zadnjih šestih letih pa je bil vključen v primere prestrukturiranja slovenskih podjetij v različnih vlogah. Med drugim je bil predsednik nadzornega sveta Trimo Trebnje v času prestrukturiranja družbe in direktor Aera Celje, trenutno pa je član nadzornega sveta Mariborske livarne Maribor. Na DUTB je kot strokovnjak za korporativno upravljanje med drugim delal na primerih Farme Ihan, Koto, Thermana in Ravne Presses.

Alpina, za katero je bila julija 2014 po soglasju bank upnic potrjena prisilna poravnava, njena lastnica pa je postala DUTB, je konec leta 2017 uspešno zaključila poslovno in finančno prestrukturiranje, ki je pod Gantarjevim vodstvom intenzivno potekalo od maja 2016. Poleg dotedanje lastnice DUTB je takrat v lastništvo vstopila še Abanka, ki je postala njena 13,12-odstotna lastnica.