c S
T-2 prevzema kabelskega operaterja Inatel 24.05.2019 13:33 Ljubljana, 24. maja (STA) - Telekomunikacijska družba T-2 prevzema kabelskega operaterja Inatel. Pogodbo so podpisali danes, posel pa mora odobriti še agencija za varstvo konkurence, so sporočili iz T-2. Vrednosti prevzema niso navedli, so pa poudarili, da bo prevzem obema družbama omogočil številne pomembne sinergije in možnost hitrejše rasti.

"Z nakupom Inatela T-2 uresničuje strategijo hitro rastočega igralca v panogi, njegovim uporabnikom na območju Loške doline, Podpeči, Kamnika pod Krimom, Blok, Cerknice in Metlike pa bo omogočil dostop do večjega nabora najnovejših in najsodobnejših telekomunikacijskih storitev," so poudarili v T-2.

Hkrati bo v luči čim boljše uporabniške izkušnje pristopil tudi k potrebnim naložbam v nadgradnjo in modernizacijo omrežja.

Inatel deluje od leta 1993 in uporabnikom ponuja storitve interneta, televizije, mobilne in IP telefonije.

T-2 skozi prevzemne aktivnosti nadaljuje proces rasti. Aprila je kupil jeseniškega operaterja kabelsko distribucijskih sistemov Telesat in KKS Kabel Kamnik, ki imata skupaj več kot 7200 uporabnikov.