c S
Izvršno vodstvo DUTB od ponedeljka v polni sestavi 24.05.2019 11:27 Ljubljana, 24. maja (STA) - Izvršno vodstvo DUTB bo od ponedeljka v polni sestavi, glavnemu izvršnemu direktorju Mateju Pircu se bosta namreč pridružila še izvršna direktorja Andraž Grum in Bojan Gantar. Gantar bo pristojen za upravljanje terjatev in lastniških naložb, Grum pa med drugim za poslovne analize in vrednotenje ter finance.

"Veseli me, da bo izvršni tim odslej deloval v polni sestavi, saj tudi za izvršno vodstvo velja, da je timsko delo eden izmed ključnih pogojev za kakovostne odločitve," je, kot so sporočili z DUTB, ob tem dejal Pirc, ki bo v prihodnje vodil področja upravljanja nepremičnin, skladnosti poslovanja, korporativne varnosti, notranje revizije, korporativnega komuniciranja in marketinga, kadrov ter glavno pisarno.

Pirc je ob tem spomnil, da mora Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) v omejenem času delovanja doseči ambiciozno zastavljene cilje. "Verjamem, da jih bomo s popolnjeno vodstveno ekipo in zavzetimi zaposlenimi dosegli in v celoti izpolnili svoje poslanstvo, to je maksimirali iztržek od prodaje premoženja, s tem pa povrnili državi kar največ denarja, ki ga je vložila v sanacijo bančnega sistema," je dodal.

Gruma in Gantarja so na položaj v začetku meseca imenovali neizvršni direktorji, razdelili pa so tudi področja vodenja, ki jih je doslej opravljal Pirc. Ta je na čelu izvršne ekipe od konca aprila, pred tem pa je bil tri mesece v. d. glavnega izvršnega direktorja ter leto in pol finančni direktor DUTB.

Grum, po izobrazbi doktor ekonomskih znanosti, ima po pojasnilih DUTB skoraj 20 let delovnih izkušenj v različnih gospodarskih, pretežno finančnih družbah, v katerih je zasedal vodstvene položaje. Delal je v Abanki, Triglav skladih, Vipi Holdingu, Deželni banki Slovenije in DBS nepremičninah.

Gantar, po izobrazbi diplomirani inženir strojništva, pridobil pa je tudi naziv MBA, je medtem v več kot 20-letni karieri zasedal različne vodstvene položaje. Pot je začel v Hidrii Rotomatiki, nato več kot 16 let opravljal različne funkcije v več hčerinskih družbah Skupine Hidria, nato je bil član uprave v Trimu, pred nastopom funkcije v DUTB pa je bil generalni direktor Alpine.