c S
Furs z možnostjo združitve plačila prispevkov za socialno varnost 24.05.2019 10:53 Ljubljana, 24. maja (STA) - Osebe z dejavnostjo vsak mesec plačujejo štiri različne prispevke za socialno varnost. Finančna uprava RS (Furs) jim bo sedaj omogočila, da namesto štirih položnic za štiri različne prispevke to plačajo z enim e-računom. "Plačevanje obveznosti bo poenostavljeno in cenejše," so danes sporočili iz Fursa.

Furs bo plačevanje obveznosti na podlagi e-računa uvajal postopoma. Sprva bo rešitev na voljo družbenikom in samozaposlenim, v prihodnje bo na voljo tudi pravnim osebam.

Kot so navedli, lahko zavezanci v svojih bankah začnejo postopke registracije za prejemnika e-računa. Prve e-račune bo Furs izdal po 15. juniju, ko se izteče rok za predložitev obračunov prispevkov za socialno varnost za maj.

Zavezanci pa morajo akontacijo dohodnine še vedno poravnavati z ločenim plačilnim nalogom, saj ta obveznost ne zapade v plačilo istočasno kot prispevki za socialno varnost, so opomnili na Fursu.