c S
Vodenje ptujske mestne uprave bo prevzel Alen Jevtović 24.05.2019 08:36 Ptuj, 24. maja (STA) - Na ptujski mestni občini bodo nekaj mesecev po lanskih lokalnih volitvah, ko je županovanje prevzela Nuška Gajšek, vendarle dobili tudi direktorja mestne uprave. Ta teden se je namreč iztekel rok za pritožbe v razpisnem postopku, ker teh ni bilo, je postopek pravnomočno zaključen. Jevtović bo z delom predvidoma začel naslednji mesec.

Jevtović je trenutno zaposlen na zdravstvenem inšpektoratu v Ljubljani, pred tem pa je nekaj let delal na Upravni enoti Ljubljana. Ker ga pri sedanjem delodajalcu še vežejo pogodbene obveznosti, za zdaj točnega datuma, ko bo nastopil novo delovno mesto, še ni mogel napovedati.

Jevtović je sicer Ptujčan, ki je zaključil študij na fakulteti za upravo, in si je tudi želel vrnitve v domače mesto. Ob imenovanju je dejal, da bo njegova prednostna naloga preveriti delovanje uprave in vzpostaviti čim bolj učinkovito, zakonito in strokovno delo. Z Gajškovo se poznata že dlje časa, županja pa je vesela, da je v svojo ekipo dobila sodelavca, ki mu zato lahko zaupa.

V času mandata prejšnjega ptujskega župana Mirana Senčarja je naloge direktorice mestne uprave na ptujski občini opravljala Andreja Komel, po njenem odhodu pa je na tej funkciji začasno kot vršilec dolžnosti Janez Merc, sicer vodja občinskega sekretariata za splošne zadeve.