c S
Tehnološki park s podporo za najboljše inovativne projekte 22.05.2019 14:51 Ljubljana, 22. maja (STA) - Tehnološki park Ljubljana skupaj z evropskimi partnerji nudi finančno podporo desetim najboljšim inovativnim projektom, ki bodo nastali s sodelovanjem raziskovalnih organizacij ter malih in srednjih podjetij iz jadransko-jonske regije. Podpora bo potekala v obliki inovacijskih vavčerjev v vrednosti 18.500 evrov za posamičen projekt.

Razpis "Proof of concept" je namenjen projektom, ki povezujejo raziskovalne dosežke in gospodarstvo, so sporočili iz Tehnološkega parka. Z vačverji želijo zagotoviti finančno podporo uspešnim prenosom dobrih raziskovalnih dosežkov v gospodarstvo.

Razpis je pripravila čezmejna iniciativa partnerjev mreže OIS-AIR iz šestih držav (Slovenije, Italije, Hrvaške, Srbije, Grčije in Albanije), ki spodbujajo gospodarsko rast in podpirajo razvoj raziskovalnih projektov s področij transporta in mobilnosti, energetike in okolja ter agro in bio-gospodarstva.

Tehnološki park Ljubljana kot partner projekta OIS-AIR na področju jadransko-jonske regije podpira skupne razvojne projekte raziskovalnih centrov ter malih in srednje velikih podjetij.

Razpis je sestavljen iz treh faz. V prvi je objavljen poziv za ideje, namenjene javnim raziskovalnim organizacijam in univerzam (rok za oddajo 14. julij), v drugi bodo iskali povezave raziskovalnih organizacij in univerz s podjetji (rok za oddajo 30. september), v tretji, ki se bo sklenila oktobra, pa bo potekal izbor in dodelitev desetih inovacijskih vavčerjev.