c S
Na kratko iz gospodarstva 21.05.2019 07:25 Ljubljana, 20. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Delničarji družbe Nama so danes na skupščini sklenili, da družba od okoli 106.700 evrov bilančnega dobička za dividende nameni 104.900 evrov oz. 11 centov bruto na delnico. Preostalih 1780 evrov bilančnega dobička bo opredeljen kot preneseni dobiček. Upravi in nadzornikom so podelili razrešnico, za revizorja letošnjega poslovanja so imenovali družbo BDO Revizija, kaže zapisnik skupščine, objavljen na spletni strani Ajpesa. Glavni delničarji Name so Zavarovalnica Triglav in Trglav Skladi (skupno nekaj več kot 50 odstotkov glasovalnih pravic) ter Adriatic Slovenica in Adriatic Slovenica Sklad neživljenjskih zavarovanj (skupno 48,5 odstotka glasovalnih pravic).

NLB je sredi maja prejela odločbo Banke Slovenije v zvezi z zahtevo o minimalni višini kapitala in kvalificiranih obveznosti, ki znaša 17,93 odstotka vsote kapitala in vseh obveznosti na subkonsolidirani ravni za skupino, opredeljeno za potrebe reševanja. Zahteva o minimalni višini kapitala in kvalificiranih obveznosti mora biti dosežena do 30. junija 2023 in od tega dne dalje tudi stalno zagotovljena, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz NLB.

Svet delavcev Save Re je v nadzorni svet družbe kot predstavnika delavcev ponovno imenoval Andreja Gorazda Kunstka in Matejo Živec. Oba mandat nastopita 12. junija, je družba sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Mesto izvršne direktorice Slovenskega združenja za kakovost in odličnost je prejšnji teden zasedla Jana Kolenc Muženič. "Slovensko združenje za kakovost in odličnost je organizacija, ki že v imenu nakazuje, da je in želi predstavljati ter združevati vse kakovostnike v Sloveniji. Biti dober kakovostnik je zame poslanstvo, ki ga spontano živim in udejanjam s pomočjo prirojene želje po nenehnem učenju in izboljševanju," je, kot so sporočili iz združenja, dejala Kolenc Muženičeva.