c S
Skupščina GZS bo volila predsednika 21.05.2019 07:34 Ljubljana, 21. maja (STA) - Skupščina Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) se bo danes sestala na ustanovni seji. Med drugim bo izvolila novega predsednika zbornice, predsednika skupščine in nadzorni odbor. Za zdaj je edini kandidat za predsednika GZS sedanji predsednik Boštjan Gorjup, sicer direktor družbe BSH Hišni aparati.

Zbornica je v skladu s pravilnikom o volitvah organov zbornice za dveletni mandat predsednika prejela le eno kandidaturo. Oddal jo je Gorjup, ki bo ob tej priložnosti predstavil tudi svoj pogled na nadaljnji razvoj GZS.

Na seji bo sicer možna tudi razširitev liste kandidatov, če bo novega kandidata z njegovim soglasjem predlagalo vsaj deset članov skupščine.

Gorjup je v koncernu BSH zaposlen 19 let, večino časa zaseda vodstvene položaje tako doma kot v tujini. Je direktor tovarne BSH v Nazarjah, ki je v Sloveniji med največjimi izvoznimi industrijskimi družbami. Za svoje delo je prejel nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, priznanje mladi manager in priznanje manager leta.

Kot so sporočili iz zbornice, so končane tudi volitve nove skupščine. Skupščina bo tako danes izvolila svojega predsednika in nadzorni odbor GZS. Na dnevnem redu bo tudi ugotovitev sestave novega upravnega odbora zbornice.