c S
Na Podimu do novega slovenskega startupa leta 21.05.2019 07:31 Ljubljana, 21. maja (STA) - V Mariboru se bo danes uradno začela startup in tehnološka konferenca Podim, ki bo startupom ter uveljavljenim podjetjem in vlagateljem omogočila mreženje, učenje, izmenjavo izkušenj in iskanje potencialnih poslovnih partnerjev, so zapisali organizatorji. Razglasili bodo tudi slovenski startup leta.

Poleg nagrad za najboljša zagonska podjetja in možnosti za mreženje bo Podim udeležencem ponudil tudi vrsto priložnosti za učenje, saj se bo na odru zvrstilo 60 govorcev iz podjetij, kot so Lyft, Uber, AVL, DHL, Google, Allianz in Audi.

Kot so še sporočili organizatorji, bo na Podimu letos prvič potekal tudi Podim Genesis, triurna delavnica, ki temelji na konceptu odprtega inoviranja in izvrševanja s t.i. design sprintom, kar omogoča strukturirano in k ciljem usmerjeno debato med izbranimi udeleženci - startupi, predstavniki korporacij in področnimi strokovnjaki.

Na letošnjem podjetniško-tehnološkem dogodku Podim se bo imelo možnost predstaviti rekordnih 162 startupov iz 33 držav. Pri tem gre tako za startupe v zgodnjih fazah rasti kot tudi za izkušena startup in scaleup podjetja.

Organizatorji so omenjeni izbor sodelujočih podjetij izbrali izmed več kot 700 prijavljenih novih podjetij s potencialom hitre rasti podjetij (startup) ter hitro rastočih podjetij s potencialom globalne rasti podjetij (scaleup).

Najbolje zastopana panoga, kamor sodijo rešitve sodelujočih startupov in scaleupov, je poslovanje podjetij in produktivnost, sledita panogi življenjski slog in zabava ter mobilnost in prevoz.

"Posebej ponosni smo na to, da je skoraj polovica izbranih startupov in scaleupov v fazi rasti, torej so prisotni na trgu in ustvarjajo prihodke, zato so še bolj zanimivi za uveljavljena podjetja in sklade tveganega kapitala," organizatorji v sporočilu za javnost navajajo Urbana Lapajneta iz ekipe Podima.

Podim velja za najvplivnejši startup in tehnološki dogodek v regijah Alpe-Adria in Zahodnega Balkana, organizira ga ekipa Tovarne podjemov s platformo Startup Slovenija in soorganizatorja ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Slovenski podjetniški sklad.