c S
Na kratko iz gospodarstva 18.05.2019 07:29 Ljubljana, 17. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba Mercator je na podlagi dogovora z Vseslovenskim združenjem malih delničarjev in z Društvom Mali delničarji Slovenije začela z organiziranim zbiranjem pooblastil delničarjev za redno skupščino delničarjev, ki bo 5. junija. Pooblaščenci, ki jih lahko delničarji pooblastijo za uresničevanje svojih pravic, so Janez Elikan, Branko Korže in Rajko Stanković, je danes prek spletni strani Ljubljanske borze objavil Mercator. Delničarji se bodo na skupščini seznanili z odstopom nadzornikov Irene Weber in Vladimirja Bošnjaka ter odločali o predlogu, da na njuno mesto imenujejo Miodraga Borojevića in Paula Michaela Foleya, o podelitvi razrešnice uprave in nadzornemu svetu za delo v lanskem letu ter o imenovanju družbe Deloitte revizija za revizorja letošnjega poslovanja.

Skupščina Istrabenza je danes upravi in nadzornemu svetu za delo v lanskem letu podelila razrešnico ter potrdila predlog, da bo revizijo naslednje tri leta opravljala družba Deloitte revizija. Delničarja Finetol v stečaju in Maksima Invest v stečaju sta predlagala, da se kapital zmanjša na zakonski minimum, nato pa poveča s konverzijo terjatev, ki jih ima DUTB do Istrabenza, a skupščina o tem ni glasovala, saj so predlog umaknili z dnevnega reda zaradi nepopolne priprave vseh potrebnih sklepov, so sporočili iz Društva Mali delničarji Slovenije.