c S
Sip Šempeter lani spet izboljšal poslovne rezultate 20.05.2019 07:16 Šempeter v Savinjski dolini, 19. maja (STA) - Podjetje Sip Šempeter, ki je specializirano za razvoj in proizvodnjo kmetijske mehanizacije, je lani ustvarilo 28,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 26 odstotkov več kot leto prej. Čisti dobiček je medtem poskočil za okoli tretjino na nekaj več kot tri milijone evrov.

V letu 2018 je družba, ki je lani na trg poslala nov štirirotorski zgrabljanik in tri stroje nove skupine pobiralnih zgrabljalnikov, prodala 4022 različnih strojev, kar je 25,6 odstotka več kot leto prej, je razvidno iz poslovnega poročila za leto 2018, objavljenega na spletnih straneh Ajpesa.

Po oceni predsednika upravnega odbora družbe Uroša Koržeta je k vnovični rasti poslovanja prispevalo ustrezno obvladovanje stroškov vhodnih materialov in storitev, izboljšanje produktivnosti dela in optimizacija proizvodnih procesov.

Največji trgi za prodajo Sipovih izdelkov so bili lani Slovenija, Avstrija, Nemčija, Nizozemska, Švica, Nova Zelandija, Italija, Irska in Norveška. Sip je v letu 2018 še povečal svoje tržne aktivnosti, predvsem v smislu večje podpore kupcem, in to tako na klasičnih trgih kot na trgih, kjer začenja povsem na novo.

Poleg pospešenega investiranja v razvoj novih izdelkov je Sip lani nadaljeval s posodabljanjem proizvodnje. Za naložbe je družba tako namenila tri milijone evrov. Večji del vlaganj so predstavljale naložbe v širitev strojnega parka v vseh oddelkih, dokončana pa je bila tudi nova prototipna delavnica ter izpeljana priključitev tovarne na javno kanalizacijsko omrežje.

Lani je družba zaradi potreb povečane proizvodnje dodatno zaposlovala, ob koncu leta je bilo tako zaposlenih 247 delavcev.

Sip Šempeter do leta 2022 načrtuje razvoj inovativnih in konkurenčnih strojev za košnjo trave ter pripravo in spravilo sena tako za lastno kot tudi za nekatere tuje blagovne znamke. Načrtuje tudi izboljšanje proizvodnih procesov v smislu vitke proizvodnje, utrditev lastne blagovne znamke in širitev distribucijske mreže.