c S
Na kratko iz gospodarstva 15.05.2019 07:07 Ljubljana, 14. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Taksi družba Cammeo v lasti hrvaškega poslovneža Vladimirja Minovskega po pisanju Siola išče vlagatelja. Ta bi z vplačilom od 10 do 15 milijonov evrov svežega kapitala postal večinski lastnik Cammeo Group s sedežem v Zagrebu. Cammeo je leta 2017 vstopil tudi na slovenski trg in deluje v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Kranju, Celju in Ptuju, kmalu pa naj bi prišel še v Mursko Soboto.

Hrvaška družba Interkapital, ki na Ljubljanski borzi izvaja storitve vzdrževalca likvidnosti za Krko, Zavarovalnico Triglav in Petrol, je to razširila še na Pozavarovalnico Sava. Zanjo bo storitve začela opravljati z junijem, so prek svoje spletne strani danes sporočili z borze.

Državni sekretar na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek se je danes v okviru večdnevnega delovnega obiska na Kitajskem sestal s predsednikom odbora direktorjev azijsko-pacifiške mreže za trajnostno upravljanje in obnovo gozdov Asia-Pacific Network for Sustainable Forest Management (AFP net) Zhaom Shucongom. Pogovarjala sta se o možnih oblikah sodelovanja in o možnosti delovanja slovensko-kitajske organizacije znanstvenoraziskovalne mednarodne delavnice držav Azijsko evropskega partnerstva (ASEM) na področju obnove gozdov v azijsko-pacifiški regiji, so sporočili z ministrstva.

Družba Datalab je za 14. junij sklicala skupščino, na kateri bodo med drugim odločali o uporabi bilančnega dobička za poslovno leto 2018, ki znaša skupno 3,37 milijona evrov. Uprava bi za izplačilo dividend namenila 395.100 evrov, kar bi pomenilo 18 centov bruto na delnico. Do višine 147.070 evrov bi se uporabil za soudeležbo delavcev pri dobičku, in sicer v obliki delnic po ceni 2,63 evra za delnico, preostali del pa naj bi ostal nerazporejen. Na dnevnem redu bo med drugim tudi imenovanje članov upravnega odbora; po predlogu slednjega bi dosedanjim članom podelili še en mandat.

Ljubljanska družba Mikrocop, ki podjetjem pomaga pri digitalizaciji in prehodu na brezpapirno poslovanje, se je povezala s severnomakedonskim podjetjem Inbox - Archive and Data Center. To bo Mikrocopove rešitve pod svojo blagovno znamko ponujalo v Severni Makedoniji. Direktorica Mikrocopa Simona Kogovšek je ob tem poudarila, da partnersko povezovanje v družbi vidijo kot prihodnost uspešnega poslovanja, so sporočili iz družbe.