c S
Allianz v četrtletju pozitivno presenetil analitike 14.05.2019 10:57 Frankfurt, 14. maja (STA) - Največja evropska zavarovalnica, nemška Allianz, je v letošnjem prvem četrtletju vknjižila 1,97 milijarde evrov čistega dobička, kar je 1,6 odstotka več kot v enakem obdobju lani. S tem je presegla napovedi analitikov, ki so pričakovali čisti dobiček v višini 1,87 milijarde evrov.

Dobiček zavarovalnice iz poslovanja se je med januarjem in koncem marca na letni ravni zvišal za sedem odstotkov na 2,96 milijarde evrov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Allianz dobre rezultate pripisuje predvsem diviziji za premoženjsko in nezgodno zavarovanje. Ugodne številke so posledica prepolovitve zahtevkov za povračilo škode, povzročene v naravnih nesrečah, in višjih premij.

Je morala pa zavarovalnica ustvariti za 100 milijonov evrov rezervacij zaradi zrušenja jezu rudnika Corrego do Feijao brazilskega gradbenega koncerna Vale na jugovzhodu Brazilije in strmoglavljenja boeinga 737 max družbe Ethiopian Airlines.

Allianz je v luči pozitivnih četrtletnih poslovnih rezultatov potrdil napoved za celotno leto; skladno s tem pričakuje, da bo dobiček iz poslovanja dosegel 11,5 milijarde evrov.

Tečaj delnic zavarovalnice je že zjutraj na borzi v Frankfurtu pridobil 0,7 odstotka, skupaj pa letos doslej že 13 odstotkov.