c S
STO znova išče sejalce 13.05.2019 07:16 Ljubljana, 11. maja (STA) - Slovenska turistična organizacija (STO) je objavila poziv za podelitev priznanja sejalec za ustvarjalne in inovativne dosežke na področju novih proizvodov, procesov ali trženjskih pristopov v turizmu. Lanski zmagovalec je Slovenianbears, medvedu prijazno doživetje, ki fotografe popelje po sledeh rjavega medveda na Notranjskem in Kočevskem.

Sejalec je eden izmed dveh pozivov STO, namenjenih spodbujanju ustvarjalnosti in inovativnosti v slovenskem turizmu. Nagrajuje že uspešno uresničene novosti oz. inovacije v turizmu.

Rok za prijavo na poziv, ki so ga objavili ta teden, se izteče 10. junija. Prijavijo se lahko vsi, ki so svoj inovativni proizvod, proces ali pristop na trgu prvič predstavili med 1. januarjem 2017 in 31. decembrom 2018.

Prijave bo ocenila strokovna komisija, ki bo izbrala polfinaliste - ti bodo pozneje ocenjeni tudi na terenskem obisku. Prejemniki naziva Sejalec 2019 bodo razglašeni na Dnevih slovenskega turizma novembra letos.

Nagrajenci si z nazivom zagotovijo dodatno promocijo z izpostavljenostjo na nacionalnem turističnem portalu in vključevanjem v promocijske aktivnosti STO.