c S
Žalska občina išče partnerje za projekt Hopslandija 13.05.2019 07:29 Žalec, 12. maja (STA) - Žalska občina išče partnerje za izvedbo projekta javno-zasebnega partnerstva vodni park Hopslandija v soseski Vrbje. Sama namreč ne razpolaga z zadostnimi proračunskimi sredstvi za uresničitev projekta, s katerim želi omogočiti infrastrukturo, ki bo obogatila življenje prebivalcev Žalca.

V okviru turističnega projekta Hopslandija si želi žalska občina v naslednjih letih v sodelovanju s partnerji javno-zasebnega partnerstva urediti vodni park in resort Zeleno zlato-Hopslandia s kopališčem za 200 kopalcev, prenočitvenimi objekti, vstopnim večnamenskim objektom, sanitarijami, območjem za avtodome, parkiriščem in zelenimi površinami, je zapisano na spletnih straneh občine.

Območje ob ribniku Vrbje je že sedaj zelo priljubljena in obiskana turistična točka, tako med lokalnimi prebivalci kot tudi drugimi obiskovalci, predvsem lastniki avtodomov. Na zemljišču za Hopslandijo so že sedaj urejena štiri parkirna mesta za avtodome.

Navedeni sklopi predvidenih objektov, zunanjih ureditev in komunalne infrastrukture so zasnovani tako, da omogočajo fazno gradnjo.

Predvideno je, da bo občina na zasebnega partnerja za čas gradnje in trajanja javno-zasebnega partnerstva prenesla stavbno pravico, katere obseg in obdobje trajanja bosta določeni v postopku izbora zasebnega partnerja.

Gradnjo bo predvidoma financiral zasebni partner, ki naj bi prevzel tudi tveganje projektiranja, upravljanja in tekočega vzdrževanja objekta. Po prenehanju javno-zasebnega partnerstva se bo lastninska pravica na zgrajeni infrastrukturi prenesla na žalsko občino. Projekt naj bi bil zaključen leta 2022.