c S
Eko sklad dodatnih 3,4 milijona evrov spodbud za nakup električnih vozil 10.05.2019 15:45 Ljubljana, 10. maja (STA) - Eko sklad je povečal nepovratne spodbude za nakup električnih vozil, in sicer je sredstva za občane povečal z 1,5 milijona na 3,3 milijona evrov, sredstva za pravne osebe pa z dveh milijonov na 3,6 milijona evrov, kažeta današnji objavi v uradnem listu.

Eko sklad je tako povečal razpoložljiva sredstva prek razpisov, ki sta bila objavljena junija lani. Nepovratne finančne spodbude so na voljo za naložbe v nakup ali predelavo okolju prijaznejših vozil za cestni promet.

Tako so možne spodbude za nakup novega oz. testnega vozila na električni pogon, nakup novega oz. testnega priključnega hibridnega vozila (plug-in) ali nakup novega oz. testnega vozila na električni pogon s podaljševalnikom dosega (range extender).

Prav tako so spodbude namenjene za predelavo vozila v električno vozilo, tako da bo serijsko vgrajeni motor na notranje zgorevanje nadomeščen s pogonskim elektromotorjem.