c S
Na kratko iz gospodarstva 10.05.2019 07:19 Ljubljana, 09. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je objavila javni razpis za zbiranje zavezujočih ponudb za nakup 13.013 delnic oz. 11,28 odstotka osnovnega kapitala družbe RTC Žičnice Kranjska Gora. Rok za oddajo ponudb je 7. junij do 11. ure, kaže današnja objava v časniku Finance.

Družba T-2 je z dokapitalizacijo Rotalaba danes vstopila v lastništvo tega startupa. Rotalab, ki je nastal v okviru slovenske platforme zelene mobilnosti Edison, je osredotočen na inženiring celovitih rešitev ter uvajanje novih poslovnih, ekonomskih in socialnih modelov na področju zelene mobilnosti. Družbi bosta v prihodnjih dneh lansirali novo blagovno znamko celovite zelene mobilnosti Greengo, so sporočili iz T-2. Greengo predstavlja širok nabor naprednih rešitev in storitev, ki vključujejo vsa najsodobnejša električna prevozna sredstva (npr. električna kolesa, avtomobili in avtobusi), polnilno infrastrukturo in mobilno aplikacijo, ki jo lahko uporabljajo tako posamezniki kot lokalne skupnosti ali podjetja. Greengo predstavlja tudi ključni del celovite rešitve za vzpostavitev pametnega mesta, so še navedli v T-2.

Lastnika družbe MP Naložbe sta po novem podjetji Labod turizem in rekreacija PSK in NPPM upravljanje nepremičnin, izhaja iz današnje objave na spletni strani Ajpesa.