c S
Na kratko iz gospodarstva 09.05.2019 07:17 Ljubljana, 08. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Dars je z nemško banko KfW IPEX-Bank 25. aprila sklenil pogodbo za najem kredita v višini 51 milijonov evrov, sredstva bo namenil za investicijska vlaganja. Obveznosti iz zadolžitve niso zavarovane z državnim poroštvom, je Dars danes objavil prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Družba AE nepremičnine je v časopisu Večer objavila prevzemno namero za odkup delnic družbe Regia group. AE nepremičnine bodo najkasneje v 30 dneh in ne prej kot v 10 dneh objavile prevzemno ponudbo za vseh 22.563 delnic Regie group. O prevzemni nameri so obvestili Agencijo za trg vrednostnih papirjev, agencijo za varstvo konkurence ter poslovodstvo in predstavnike delavcev Regie.

Delničarji družbe Sava so na torkovi skupščini potrdili predlog SDH in v upravni odbor Save po odstopu Tine Pelcar Burgar imenovali Vanesso Grmek. Soglašali so, da se lanski čisti dobiček v višini 550.400 evrov uporabi za pokrivanje prenesene izgube in upravnemu odboru za lansko delo podelili razrešnico, je Sava danes objavila na spletnih straneh Ajpesa.