c S
Za radeljski mladinski hotel na prvi dražbi ni bilo zanimanja 08.05.2019 13:20 Radlje ob Dravi, 08. maja (STA) - Prva dražba za hotel v Radljah ob Dravi, kjer so med drugim prostori mladinskega hotela, je bila neuspešna. Zanimanja za nakup stavbe v lasti občine po izklicni ceni dobrih 936.000 evrov ni bilo, v roku namreč ni bila vplačana nobena varščina, so za STA povedali na občini. Predvidoma bo občina stavbo prodajala vnovič na naslednji dražbi.

Izklicna cena na za danes predvideni dražbi je bila enaka cenitvi, ki jo je naročila občina, je pojasnila vodja urada za splošne zadeve in razvoj na Občini Radlje ob Dravi Katja Burja Kotnik.

Glede na sklep občinskega sveta, ki je dal soglasje za prodajo hotela s pripadajočimi zemljišči tudi na morebitnih naslednjih dražbah, kjer se nepremičnina lahko prodaja po nižji ceni od današnje izklicne cene, je pričakovati, da se bo občina odločila za novo dražbo. Je pa ob tem občinski svet občino tudi zavezal, da nepremičnine ne sme prodajati po ceni, nižji od 750.000 evrov.

Interes za nakup radeljskega hotela je pred časom občini izrazil najemnik dela prostorov, podjetje Partner, ki ima v najemu tudi radeljski vodni park s kopalnim jezerom in glamping hiškami.

V kletnih prostorih stavbe radeljskega hotela so tudi prostori Marenberškega mladinskega kulturnega centra. Ta že ima predvidene nove prostore v bližnji stavbi, imenovani Center Radlje, za selitev in ureditev tja pa je po oceni občinske uprave potrebnih 150.000 evrov. Na občini računajo, da bodo selitev financirali iz priliva, na katerega računajo ob prodaji hotela.