c S
Izvršno vodstvo DUTB konec meseca v polni sestavi 08.05.2019 10:18 Ljubljana, 08. maja (STA) - Neizvršni direktorji DUTB so za nova izvršna direktorja imenovali Andraža Gruma in Bojana Gantarja. Glavnemu izvršnemu direktorju Mateju Pircu se bosta pridružila predvidoma konec meseca, ko bo upravni odbor določil področja vodenja vsakega od izvršnih direktorjev, so danes sporočili iz DUTB.

"V upravnem odboru smo zadovoljni s končno sestavo izvršnega vodstva Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Namen je bil sestaviti vodstveno ekipo, ki bo tvorno sodelovala tako z neizvršnimi direktorji kot z zaposlenimi, hkrati pa se bo znala spopadati s prihajajočimi izzivi," je dejal predsednik upravnega odbora DUTB Tomaž Besek.

Grum in Gantar sta bila izbrana iz nabora kandidatov, prijavljenih na razpis za glavnega izvršnega direktorja, ki jih je kadrovska komisija v izbor predlagala neizvršnim direktorjem. Grum je doktor ekonomije z izkušnjami v bančništvu, saj je deloval v Abanki in Deželni banki Slovenije. Gantar pa je diplomirani inženir strojništva z izkušnjami iz gospodarstva oz. iz družb Trimo, Alpina in Hidria, so navedli.

Prve naloge izvršne ekipe, ki jo od 29. aprila vodi Pirc, bodo po navedbah DUTB stabilizacija družbe z izboljšanjem upravljanja, izvedba mehke reorganizacije, optimizacija notranjih postopkov in zagotovitve kakovostnega delovnega okolja za zaposlene, vse z namenom maksimiranja iztržka iz prodaje premoženja ob transparentnem poslovanju družbe.

V DUTB se je vodstvena ekipa v zadnjih mesecih zamenjala. Kadrovske spremembe so sledile objavi ugotovitev interne revizije na DUTB, da so bile pri prodaji zemljišča, na katerem tovarno v Logatcu gradi švicarski Lonstroff, storjene nepravilnosti in da niso bili spoštovani interni akti. Poleg omenjene zgodbe so mediji v zadnjih mesecih v povezavi z DUTB pisali o še nekaj domnevno spornih poslih.