c S
Siemens poroča o stabilnem poslovnem četrtletju 08.05.2019 09:38 Berlin, 08. maja (STA) - Nemški industrijski koncern Siemens je v drugem četrtletju tekočega poslovnega leta vknjižil 1,9 milijarde evrov čistega dobička, kar je pet odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Na drugi strani je prihodke okrepil za dva odstotka na 20,9 milijard evrov. Koncern ob tem ohranja načrte za 2018-2019.

Siemens je sicer le dan pred objavo poslovnih rezultatov sporočil, da bo njegova enota za nafto, plin, plinske turbine, prenos električne energije in podobne storitve do septembra 2020 na borzo umeščena ločeno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kakšna bo strategija industrijskega velikana v zvezi z njegovimi mobilnimi aktivnostmi, potem ko je spomladi zaradi veta evropskega varuha konkurence padla v vodo združitev z s francoskim industrijskim koncernom Alstom, še ni jasno.

V Siemensu so ozirajoč se na celotno poslovno leto previdno optimistični. Pričakujejo skromno rast prihodkov, profitna marža v osnovni dejavnosti pa naj bi bila med 11- in 12-odstotna.