c S
Nemška industrijska proizvodnja marca na mesečni ravni večja 08.05.2019 09:38 Berlin, 08. maja (STA) - Obseg nemške industrijske proizvodnje se je marca v primerjavi s predhodnim mesecem okrepil za 0,5 odstotka, medtem ko je bil na letni ravni nižji za 0,9 odstotka. V primerjavi s februarjem je najbolj narasla proizvodnja investicijskih dobrin in pa potrošnih dobrin, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tudi v prvem trimesečju je nemška industrija beležila 0,5-odstotno rast, ob tem pa nemško ministrstvo za gospodarstvo opozarja na padec novih naročil, ki bo v prihodnjih mesecih negativno vplival na največje gospodarstvo območja evra.

Zaradi vse več slabših kazalcev je ministrstvo prejšnji mesec poslabšalo letošnjo gospodarsko napoved na le 0,5-odstotno rast.

Ekonomist pri ING bank Carsten Brzeski pa je danes ocenil, da je nemško gospodarstvo v boljšem stanju, kot se zdi na prvi pogled. Po njegovem mnenju bi lahko rast nemškega bruto domačega proizvoda v prvem četrtletju celo pozitivno presenetila.