c S
Na kratko iz gospodarstva 08.05.2019 07:25 Ljubljana, 07. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Nepremičninsko podjetje Svet Re, ki je pred leti od DUTB za dva milijona evrov kupilo okoli 51.000 kvadratnih metrov od skupno približno 100.000 kvadratnih metrov zemljišča v Logatcu in nato okoli 30.000 kvadratov zemljišča za tri milijone evrov prodalo švicarski družbi Lonstroff iz japonske skupine Sumitomo Rubber Industries, ki na njem dokončuje tovarno medicinskih elastomerov, je tik pred začetkom postopka likvidacije po poročanju portala Siol prodala še preostanek zemljišča na območju propadlega podjetja KLI Logatec. Kupilo ga je podjetje DB Investicije, ki je bilo ustanovljeno konec lanskega leta, ustanovila pa sta ga Boštjan Prebil in Darko Adjiev. Prebil je direktor in največji lastnik družinskega podjetja REM Power Skupina iz Komende, ki se ukvarja z veleprodajo tehničnega blaga na slovenskem in trgih v regiji, Adjiev pa je lastnik družbe Makweld iz Skopja, ki dobavlja orodja in materiale, in poslovno sodeluje s Prebilom. Koliko je družba DB Investicije plačala za 18.000 kvadratnih metrov zemljišča, ni znano, bo pa podatek o ceni posla po oceni Siola v veliki meri vplival na razplet preiskave, ki jo zaradi poslov s zemljiščem v Logatcu od lani vodi Nacionalni preiskovalni urad. Posel v Logatcu je tudi pomemben razlog za temeljito prevetritev vodstva DUTB v zadnjem času.

Družba KD Group je objavila obvestilo o spremembi skupnega števila lastnih delnic oznake KDHR. Konec aprila je bilo skupno število vseh izdanih delnic, vpisanih centralnem registru imetnikov delnic izdajatelja KD Group, 2.675.640, skupno število lastnih delnic pa je bilo 204.406 (7,64 odstotka vseh izdanih delnic).