c S
Novi direktor Marjetice Alfred Draščič 30.04.2019 16:15 Koper, 30. aprila (STA) - Nadzorni svet javnega komunalnega podjetja Marjetica Koper je na ponedeljkovi seji za direktorja družbe za mandatno obdobje štirih let soglasno imenoval Alfreda Draščiča. Na razpis se je sicer prijavilo 18 kandidatov, od katerih jih je osem oddalo popolne vloge oz. so izpolnjevali razpisne pogoje, so sporočili iz koprske občine.

Draščič je univerzitetni diplomirani ekonomist z magisterijem iz poslovnih znanosti. Dolga leta je deloval na področju logistike in storitvenih dejavnosti, od tega osem let na različnih vodstvenih položajih s področja strateškega marketinga in razvoja.

"Kandidat je prepričal s svojim jasno razdelanim programom dela, sistemskimi rešitvami, strokovnostjo ter širšim in analitičnim pristopom do ureditve področja ravnanja z odpadki. Ima tudi dolgoletne vodstvene izkušnje," so zapisali na občini.

Draščič je napovedal, da bo njegov program dela temeljil na treh ključnih stebrih. Zavzemal se bo za celovito ureditev področja ravnanja z odpadki s ciljem povečati delež ločeno zbranih odpadkov ter tako znižati stroške njihovega odlaganja, predelave in odvoza.

Prav tako si bo prizadeval za racionalizacijo poslovanja podjetja in izboljšanje učinkovitosti posameznih služb. Ne izključuje niti sistemske reorganizacije Marjetice, če bo ocenil, da bi ta pripomogla k bolj učinkovitemu poslovanju podjetja.

Z Draščičevim imenovanjem je mandat prenehal dosedanji v. d. direktorice Azri Rešić, ki ostaja zaposlena v družbi, in sicer v službi za razvoj in investicije.