c S
Dve prijavi za direktorja Umarja 30.04.2019 16:14 Ljubljana, 30. aprila (STA) - Na razpis za delovno mesto direktorja Urada RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar) sta prispeli dve prijavi. Rok se je iztekel v četrtek, vendar lahko prispe še kakšna prijava, ki je bila pravočasno oddana na pošto, so za STA pojasnili na ministrstvu za javno upravo.

Urad trenutno začasno kot vršilka dolžnosti vodi Maja Bednaš, ki je novembra lani na položaju zamenjala Boštjana Vasleta, ko se je odločil kandidirati za guvernerja Banke Slovenije. Na guvernerski stolček je sedel 9. januarja, potem ko je bil za direktorja Umarja imenovan dvakrat - decembra 2007 in jeseni 2012.

Vlada je Bednaševo imenovala za začasno vodjo Umarja 29. novembra, ministrstvo za javno upravo pa je natečaj za direktorja urada objavilo 12. aprila. Med pogoji razpis med drugim navaja sedmo stopnjo izobrazbe ekonomske smeri, najmanj sedem let delovnih izkušenj in dostop do tajnih podatkov stopnje tajnosti zaupno. Kandidati so morali svoji prijavi predložiti tudi vizijo prednostnih nalog in razvoja Umarja v mandatnem obdobju.

Direktorja Umarja bo na podlagi izbora posebne natečajne komisije opravila vlada, in sicer za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja.