c S
Na kratko iz gospodarstva 30.04.2019 07:29 Ljubljana, 29. aprila (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Skupina Intersport je lani ustvarila 111,6 milijona evrov prihodkov, kar je deset odstotkov več kot predlani, so sporočili iz skupine, katere matična družba je Intersport ISI iz Naklega. Za investicije so namenili šest milijonov evrov, napovedujejo jih tudi letos, ko bodo nadaljevali s širitvijo maloprodajne mreže. Skupina Intersport ima v regiji trenutno 135 prodajaln in pet spletnih trgovin ter 14 prodajaln in tri spletne trgovine The Athlete's Foot. Skupina - njena matična družba je konec leta 2016 iz Mercatorjevih prešla v roke poljskega investicijskega sklada Enterprise Investors - je prisotna na sedmih trgih: v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini in Črni gori ter prek franšiznih partnerjev v Albaniji in na Kosovu. Skupno zaposluje več kot 1180 ljudi. Pričakujejo, da bodo letos, ko naj bi skupni prihodki dosegli 127 milijonov evrov, zaposlovanje okrepili za deset odstotkov.

Svet ustanoviteljev jeseniškega javnega komunalnega podjetja Jeko je za direktorja družbe imenoval Uroša Bučarja, ki podjetje vodi že zdaj. Nov mandat bo nastopil s 1. majem. Na objavljen javni razpis za direktorja so se v roku sicer prijavili trije kandidati, so sporočili iz Občine Jesenice.

Nadzorni svet družbe Vipa Holding je na petkovi seji potrdil revidirano konsolidirano letno poročilo Vipe Holdinga za lansko poslovno leto, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe. Vipa Holding je na ravni skupine lani ustvaril 1,94 milijona evrov čistega dobička, potem ko ga je bilo v predhodnem letu za 1,18 milijona evrov.